Simpson Protocol

1 methode om een probleem via echte hypnose te begeleiden, zonder #meerdere scripts.


+20

jaar SP

+ 2000

practitioners wereldwijd

5

continenten


1 methode
holistisch
discreet
cliënt staat centraal
geen voorkennis van cliënt nodig
spiritueel

“Ik volgde SP bij Christophe. Wat een bijzondere leermeester. Heel wijze lessen brengt hij op een speelse manier. Een must voor elke therapeut die holistisch werkt. Dankjewel Christophe, blij dat ik die keuze maakte 🙂 “

Muriel Grooten

Wat een schitterende cursus! Voor mij voelt het als het puzzelstukje waar ik al lange tijd naar op zoek was. Een schitterende tool om zowel mezelf als anderen te kunnen helpen.
Bedankt Christophe om ons met jouw enorme kennis en expertise wegwijs te maken in deze boeiende materie.
Het was een fijne ervaring om een opleiding te kunnen volgen die aangepast werd aan de noden van de groep en niet alleen gegeven werd vanuit wijsheid maar vooral vanuit het hart.
Ik vond het top!

Diane Vanhaeren

Wanneer ik de effecten zie bij de mensen die ik met SP behandel, dan maakt het steeds weer indruk hoe efficiënt deze methode is.

Miranda Geens

Wie is Ines Simpson?

Het Simpson protocol is een hypnose methodiek om ieder probleem op te lossen zonder het gebruik van verschillende scripts. Het maakt dus niet uit wat het probleem is. Alle problemen van gans de wereld hebben een oorzaak (soms meervoud). Los de oorzaak op en het symptoom verdwijnt vanzelf. Het is een holistische vorm van hypnose. De klant staat centraal. Als hypnotiseur ga je als begeleider van het proces uit de weg om het systeem van de klant zelf het vereiste werk te laten doen. Meestal hebben we 1 à 2 sessies nodig om één enkelvoudig probleem op te lossen. Het is wereldwijd dé referentie qua spirituele hypnose.

Het is de meest efficiënte en elegante manier van hypnose die er bestaat. Stap per stap worden alle oorzaken in kaart gebracht en opgelost. De cliënt weet ten alle tijde waar het over gaat en kan volgen hoe de emoties en andere triggers losgelaten worden via het Hoger Bewustzijn. Er is een reden waarom SP, jaar in jaar uit, wereldwijd gebruikt wordt. Therapeuten gaan echt geen methode blijven inzetten als het niet werkt.

Iedereen die een basis kennis heeft van hypnose, meditatie, coaching en houdt van een holistische aanpak. Het is geen basis hoe-leer-ik iemand-hypnotiseren training. Dit is werkelijk topmateriaal. In de online leeromgeving zit ook extra informatie en instructiefilmpjes over een inductie. Twijfel je of je het maximum uit de training kunt halen, neem dan persoonlijk met mij contact op : christophe@bequantummind.com of boek een 15 min clarity call in op de pagina Christophe Dierckx. Vroeger was het Simpson Protocol een opleiding waarbij je als hypno-coach, andere mensen ging begeleiden. Tegenwoordig is het ook een bijzondere vorm van zelfontwikkeling omdat je zoveel oefent met eigen issues. Dus nu kunnen we ook stellen dat de Simpson Protocol training ook een persoonlijk ontwikkelingstraject is, waarbij je uiteraard ook andere mensen zichzelf kan laten verder helpen.

Er wordt gebruik gemaakt van een diepe vorm van trance (Esdaile staat of anders diep somnambulisme). Via IMR (ideomotorische signalen oftewel ja/nee feedback)wordt er een verbinding gemaakt met een wijsheid (Hoger Bewustzijn). Vanaf dat moment wordt alle communicatie naar het Hoger Bewustzijn gericht, die via de IMR antwoord op gesloten vragen. Op deze manier worden de oorzaken van een probleem achterhaald en opgelost via het systeem van de cliënt. Als hypnotiseur is het dus even 180 graden omdenken en geen (in)directe suggesties meer geven, om het proces te laten gebeuren. Vooraleer er aan een probleem gewerkt wordt, start men eerst met een algemene basis van innerlijk kind werk en gaan we communiceren op zielsniveau. Zo wordt er een rode loper uitgerold om het probleem efficiënter aan te pakken. Op het einde van de sessie verankeren we de trance via ankerwoorden, zodat we bij een eventuele 2e sessie geen inductie meer hoeven te gebruiken. Dat scheelt weer tijd EN onze cliënt kan thuis de zelfhypnose inzetten. Het Simpson Protocol wordt wereldwijd erkent als dé referentie naar holistische hypnose omdat ALLE mogelijke oorzaken worden opgelost die een probleem heeft. We zouden bijvoorbeeld kunnen denken aan mentale issues, zoals beperkende overtuigingen. Maar ook onverwerkte emoties komen aan bod. Soms kan het zijn dat er een fysieke oorzaak aan de bron van een probleem ligt. Misschien is er ook een energetische component die geheeld dient te worden? Misschien is het zelfs een combinatie op mentaal-, emotioneel-, lichamelijk- en spiritueel niveau. In ieder geval moet het probleem holistisch worden geheeld. Het leuke is tegenwoordig bij het Simpson Protocol, dat het de kans geeft aan practitioners om een combinatie te maken met andere gevolgde opleidingen of methodieken. Vanaf het moment dat jij een feedback loop hebt bij jouw client, kan je werkelijk alle vragen stellen en problemen laten oplossen. En zo hoort het ook. Zo blijf jij gelukkig in jouw praktijk en kan jij een eigen mengelmoes maken van zaken die volgens jouw werken en het beste bij jouw klanten passen. Een echte win-win.

Nee, dit gaat jou persoonlijk ook doen evolueren. Misschien is dit zelfs eerder een persoonlijke ontwikkeling die je ook kan inzetten bij jouw klanten. De laatste jaren komen er ook meer instromingen van meditatie begeleiders, chiropractors, manueel therapeuten, coaches, etc die via deze methodiek extra ondersteuning willen aanbieden aan hun cliënten. Therapeut X kan met therapievorm Y soms niet de gewenste resultaten boeken. Wat normaal is, want niemand weet alles. Door samen te werken met die wijsheid (Hoger Bewustzijn) kan er een duurzame, holistische oplossing gevonden worden voor die specifieke klant in dat specifieke moment. Zoals eerder aangegeven is het eigenlijk ook de bedoeling dat je als practitioner op een gegeven moment je eigen stijl gaat ontwikkelen. Het zal dan waarschijnlijk een combinatie worden van SP met één of meerdere andere technieken die je kent. Ik ken ondertussen genoeg collega’s die SP combineren met manuele therapie of shiatsu of voeding. Het hangt er maar vanaf waar dat je zelf achter staat en welk gedachtengoed je hoog in het vaandel draagt.

Levenslang (grapje). 4 dagen in een fysiek klaslokaal. Je kan de opleiding ook online starten op je eigen tempo. Daarna leer ik jou de fijne kneepjes van het vak aan via zoom groepssessies. Maar om eerlijk te zijn begint het echte leren pas na de training. Dan beginnen de échte praktische vragen pas te komen. Hey, ik zat in die sessie vast met dat probleem; wat had ik kunnen doen? Ik ben er trots op te mogen zeggen dat NA de opleiding van het Simpson Protocol er nog steeds nazorg is. Hoe vaak heb ik zelf geen training gevolgd, waarbij geen blijvende begeleiding meer was na de opleiding? Dat wil ik echt vermijden. Het doel van de Simpson Protocol opleiding is om expertise en vertrouwen op te bouwen. Dat gaat bij de ene persoon sneller als bij de andere. De persoonlijke aanpak mag daarbij zeker aanwezig zijn.

Onze Belgische partner bevindt zich te Aarschot. Voor info, data en eventuele aanmelding klik hier. Inschrijven op website van de school.
Onze Nederlandse partner bevindt zich te Roermond. Voor info, data en eventuele aanmelding klik hier. Inschrijven op website van de school.
Wil je onmiddellijk 24/7 online beginnen (zonder verplaatsing naar fysiek klaslokaal)? Start hier.

Wil je in een fysiek klaslokaal SP aanleren? Voor België klik hier. Voor Nederland Klik hier.
Alles online leren op je eigen tempo? klik hier

* de SP methode
* de SP boeken (basis + advanced)
* de mogelijkheid tot SP certificatie
* een online leeromgeving voor desktop (voor iedereen, zodat je ook achteraf info en demo’s kan terugkijken)
* een mobiele app (voor iedereen, zodat je ook achteraf info en demo’s kan terugkijken)
* gratis toegang tot de wereldwijde SP community (digitaal platform) waarbij je in verschillende talen in contact blijft met collega’s en trainers.
* maandelijks toegang tot de gratis Q & A die door mij (Christophe Dierckx) worden georganiseerd. Heb je een vraag of wil je gewoon met gelijkgestemden verbinden. Iedereen die bij mij heeft lesgevolgd krijgt gratis de mogelijkheid.

Het pakket van:

* de SP methode
* de SP boeken (basis + advanced)
* de mogelijkheid tot SP certificatie
* een online leeromgeving voor desktop (voor iedereen, zodat je ook achteraf info en demo’s kan terugkijken)
* een mobiele app (voor iedereen, zodat je ook achteraf info en demo’s kan terugkijken)
* gratis toegang tot de wereldwijde SP community (digitaal platform) waarbij je in verschillende talen in contact blijft met collega’s en trainers.
* maandelijks toegang tot de gratis Q & A die door mij (Christophe Dierckx) worden georganiseerd. Heb je een vraag of wil je gewoon met gelijkgestemden verbinden. Iedereen die bij mij heeft lesgevolgd krijgt gratis de mogelijkheid.

Boek een korte afspraak in (clarity call), dan kunnen we rustig de tijd nemen om alle vragen te beantwoorden.

Het Simpson Protocol is ontworpen door Ines Simpson (Canada) met als duidelijk doel om de oorzaken te achterhalen van eender welk probleem en die stap per stap op te lossen.
Flow of life is gecreëerd door Christophe Dierckx, met als doel om gezond en gelukkig te zijn (complexe zaken oplossen en/of succesvol een nieuwe realiteit aantrekken) via een traject van meerdere sessies. “Flow of life” baseert zich op 3 pijlers (innerlijk kind, bekken/rug, succes coaching). SP kan gebruikt worden binnen de flow of life.

Najaar 2023 Aarschot, België (23-24 september + 9-10 december). Klik hier om je in te schrijven op de website van onze Belgische partner.
Najaar 2023 Roermond, Nederland (29-30 september + 3-4 november). Klik hier om je in te schrijven via onze Nederlandse partner.

Contacteer onze Nederlands partner Susan@response-instituut.nl
De Nederlandse overheid heeft helaas in 2023 de subsidie stopgezet voor de hypnose opleiding. Hetzelfde is jaren geleden voorgevallen in België met het KMO-portefeuille traject. Het is erg bijzonder vanuit overheidswege hoe men wel graag heeft dat hypnose-coaches belasting mogen betalen, maar dan weer in een ‘hobby-clubje’ geduwd worden. Misschien geeft het ook weer voordelen dat het enkel de gemotiveerde mensen aantrekt om toch te kiezen voor dit mooie beroep.

Uiteraard. Wij adviseren als trainer dat jij jouw eigen stappenplan maakt om jouw cliënt te begeleiden. Misschien is SP slechts een onderdeel van jouw stappenplan? Misschien maak jij een nieuwe combinatie van SP met andere technieken? Als expert is het de bedoeling dat jij jouw cliënten op jouw unieke manier helpt.

Iedere maand ben je welkom op de gratis Zoom Q & A. Via onze community software kunnen we ook onze wereldwijde SP familie met elkaar laten verbinden en samenwerken. Je kan zelfs online oefenen met elkaar. Het is pas na een training dat er specifieke vragen naar voor komen. Iedere toekomstige update wordt ook gedeeld met onze studenten. Alle info staat ook online via Nederlandstalige instructiefilmpjes en demo’s zodat je ten alle tijden ook kan terugkijken naar datgene wat jij wenst. Makkelijker dan dit kan ik het niet maken voor jou. Nu wordt het oefenen, oefenen en nog eens oefenen.


Prachtige opleiding met zoveel passie gegeven. De SP opleiding is zo een meerwaarde in mijn praktijk. Dank aan Christophe om zoveel mooie inzichten te delen, ik kan het alleen maar aanraden.
Sven Liekens
Wat een waardevolle training! Helder, toegankelijk en met een portie humor gegeven door Christophe. Aanrader!
Els Verschueren
Dankbaar voor 4 dagen opleiding/training van Christophe. Voor het leren en geven van nieuwe inzichten maar ook mooie andere ervaring op gebied van hypnose. Een trainer die rust uitstraalt en brengt en met een beetje humor.
Tiyuen van den Hurck-Kuo